Bent Fabricius-Bjerre

90 års fødselsdag
unknown.jpeg (4)
25. november 2014 kl. 19:30
(1) 465,- (2) 415,- (3) 365,- Vi sætter ekstra billetter i salg den 20/11 kl. 15.00 Idet showet er en Tv-produktion, kan der opstå begrænset lyd og udsyn.

Den folkekære komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre fylder 90 år. En begivenhed som TV 2 fejrer med et spektakulært underholdningsshow i Musikkens Hus tirsdag den 25. november. Glæd dig til en forrygende aften i selskab med vært Cecilie Frøkjær og nogle af de største navne inden for dansk underholdning. Og selvfølgelig vores allesammens Bent Fabricius-Bjerre. 

Det er med stor glæde, at Musikkens Hus i samarbejde med TV 2 kan invitere til et formidabelt show, hvor vi hylder Bent Fabricius-Bjerre og hans imponerende karriere. Aftenens vært er Cecilie Frøkjær, og hun vil sammen med store danske solister, Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Jazzorkester dykke ned i Fabricius-Bjerres imponerende bagkatalog

Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til en stor musikalsk og underholdende aften, hvor æresgæsten, Bent Fabricius-Bjerre, selvfølgelig vil være tilstede. 

Showet optages og sendes efterfølgende på TV 2. 

De medvirkende

I showet medvirker blandt andre Ole Steffensen, Jarl Fris-Mikkelsen, Søs Fenger, Tommy Kenter, Daimi, Clemens, Rasmus Walther, Kato, Louise Fribo, Katrine Gislinge med flere. 

Om æresgæsten

Præsentation er næsten overflødig, men vi er stolte af at kunne præsentere Bent Fabric. Han har stået fadder til den GRAMMY-vindende ”Alley Cat” fra 1962. Filmmusikalsk brød Bent Fabricius-Bjerre igennem med filmen "Poeten og Lillemor" i 1959, fulgt op af "Forelsket i København", "Bjergkøping Grand Prix", "Jeg er sgu min egen" og "Olsenbanden" – i alt næsten 100 film.

Også musicalgenren viste sig at være noget for hans særegne talent. Heriblandt skal nævnes: ”Ja mor, nej mor”, ”Prinsen og korpigen”, ”Esther”, ”Harry og kammertjeneren”, ”Hofskandalen” og ”Matador”, som havde premiere d. 10 juni 2007 på Operaen i København.

Endvidere har Bent Fabricius-Bjerre skrevet musik til en lang række TV-seriesucesser og kendingsmelodier til underholdningsprogrammer som "Jeopardy" og "Go'morgen Danmark". Bent Fabricius-Bjerre har desuden komponeret balletmusik til 4 eventyr af H.C. Andersen for Det kgl. Teater.

Priser:

1962 Award of the National Academy of Recording Art and Science (Grammy) i USA for kompositionen Alley Cat.
2000 Gentofte Kommunes Kulturpris
2005 Danmarks Film Akademi, Æres-Robert
2006 Danish Music Award
2007 AHA Respekt pris 007
2009 Årets verdensdansker, tildelt af Danes Worldwide
2010 Rødekro Kulturpris 2009
2012 Wilhelm Hansen Fondens ærespris
2013 Æres-Bodil

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.