Klassisk
Snik Snak

med Søren Ryge og Bjørkøe Kvintetten
MH-Klassisk_sniksnak_hd.jpg
31. marts 2014 kl. 19:30
DKK. 185,-

Mandag den 31. marts 2014 inviterer Musikkens Hus indenfor til skøn musik og talkshow-hygge i Intimsalen, når Søren Ryge er vært i den første udgave af Klassisk Snik Snak. Publikum kan glæde sig til at høre Bjørkøe Kvintetten samt opleve Søren Ryge interviewe musikerne og fortælle om sit eget forhold til klassisk musik. 

En scene, to rum

Musikkens Hus introducerer nu et helt nyt talkshow- og koncertkoncept, der hedder Klassisk Snik Snak. Ideen er at mikse historiefortælling med klassisk musik ved at lade forskellige kendte, danske personligheder udtrykke deres personlige forhold til klassisk musik. Det er klassisk musik i øjenhøjde krydret med en stor portion historiefortælling og hygge.
Klassisk Snik Snak foregår i Intimsalen, hvor scenen til lejligheden er delt op i to: Et musikalsk rum og et interviewstudie. I det musikalske rum spiller musikerne, og her har aftenens vært mulighed for at spørge ind til musikken mellem numrene: ’Hvorfor har I valgt at spille netop dette værk, hvem er komponisten, hvad er det specielle ved dette værk?’ osv.
Interviewstudiet er indrettet i hjørnet af scenen med sofa og bløde stole. Her kan værten invitere musikerne over til en snak om deres liv med klassisk musik: ’Hvordan har I fundet sammen, hvornår begyndte I at spille, hvad er den sjoveste koncert, I nogensinde har spillet, hvad er det mest pinlige, I har oplevet under en koncert?’ osv. 

Søren Ryge og Bjørkøe kvintetten

Søren Ryge åbner rækken af Klassisk Snik Snak mandag den 31. marts 2014. Bjørkøe Kvintetten spiller værker af blandt andre Brahms og Koppel, og Søren Ryge snik-snakker med publikum og musikere, som kan se frem til at høre den kendte TV-værts personlige historier, der knytter sig til musikken.
Så kom og vær med til en afslappet og uformel aften i selskab med Søren Ryge og bliv meget klogere på den klassiske musiks univers.

Medvirkende

Søren Ryge, vært
Christina Bjørkøe, klaver
Johannes Søe Hansen, violin
Sara Wallevik, violin
Claus Myrup, viola
Niels Ullner, cello 

Program

Bl.a. musik fra:
Anders Koppel
Quintet for piano and string quartet
Johannes Brahms
Klaverkvintet i f-mol, opus 34 

Om Søren Ryge

Søren Ryge er et ægte naturmenneske og bedst kendt som hele Danmarks selvlærte havemand med haveprogrammet ”Søren Ryge”, der har fyldt på DR’s sendeflade siden 1988. Ud over at være naturinteresseret har han en stor viden om og kærlighed til klassisk musik, hvilket han bl.a. har delt med P2’s morgenlyttere gennem otte programmer i efteråret 2013. 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.