Fandens Oldemor

En musikalsk dialog mellem PH og hans mor
fandens-oldemor.jpeg
24. oktober 2015 kl. 19:30
Dkk. 185,- inkl. gebyr

Hvem var PH? Hvem formede hans livssyn? Hvem inspirerede ham til at blive den samfundsrevsende stemme, vi stadig kan huske og høre?

I dette jazzmusikalske teaterdrama vækkes Poul Henningsen og hans mor, Agnes, til live på scenen af skuespillerinden Ina-Miriam Rosenbaum. Med humor, musik og hudløs ærlighed fortæller teaterstykket Fandens Oldemor historien om arkitekten, filminstruktøren og samfundsrevseren PH og hans mor Agnes, der var erotisk frihedskæmper og forfatter. Tre af Danmarks bedste jazzmusikere lægger den musikalske klangbund til historien om mor Agnes dramatiske liv og PHs tekster og sange.

Kulturtid ******
"Fandens Oldemor er en ny Kabaret-koncert, som beskriver såvel aktualiteten af de ting, som PH fik skabt, men den belyser også grænserne for de paralleller, der kan drages til nutidens problematikker, herunder de sociale mediers magt. Med på scenen har Ina-Miriam allieret sig med tre dygtige jazzmusikere, der gennemsyrer stykket med nyfortolkninger af PH’s sange. Det fungerer så godt. Ina-Miriam Rosenbaum leverer en sublim præstation."

Jyllandsposten****
"Over den halvanden time lange forestilling, der muntert leger med fortid og nutid, med PH, Agnes og Ina-Miriam som personer, er der en forrygende veloplagthed."

Politiken ****
"Det er både lunt og skarpt, underholdende og eftertænksomt. Ina-Miriam Rosenbaum er den strømførende livline, om hun så er Agnes med forførende hat, Poul med briller og rødglødende skrivemaskine eller synger ’I dit korte liv’, så den går lige ind." 

Medvirkende

Skuespiller
Ina-Miriam Rosenbaum
Musikere
August Rosenbaum
Emil de Waal
Gustaf Ljunggren

Instruktør
Anne Zacho Søggard
Scenograf
David Gehrt
Tekst
PH
Agnes Henningsen
Ina-Miriam Rosenbaum m.fl.
Musik
Bernhard Christensen
Karl Bjarnhoff m.fl.
Musikalsk arrangement
August Rosenbaum
Emil de Waal
Gustaf Ljunggren

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.