Med Sonning Musikprismodtagerne Michala Petri og Lars Ulrik Mortensen på scenen venter der uden tvivl en særdeles virtuos og smuk koncertaften i Musikkens Hus. Og at de optræder med ét af verdens bedste barokorkestre gør det kun endnu mere spændende og stemningsfyldt.
Vi kommer vidt omkring i aftens koncertprogrammet. Fra italiensk barokmusik af de store mestre Vivaldi, Locatelli, Geminiani (Corelli) og Samartini over Händels ”Water Music” til den færøske komponist Sunleif Rasmussens ”Variationer over Sorrig og Glæde”.
Program
Vivaldi: Ouverture til La Senna festeggiante
Vivaldi: Blockfløjtekoncert i c-mol
Locatelli: Concerto Grosso i D-Dur
Rasmussen: Variationer over Sorrig og Glæde
Pause
Geminiani: Concerto Grosso i d-mol, "La Follia" (efter Corelli)
Sammartini: Blockfløjtekoncert i F-Dur
Händel: Suite nr. 3 fra Water Music
Om de medvirkende
Michala Petri
Hun startede med at spille blokfløjte som 3-årig og debuterede som 11-årig i Tivolis koncertsal. Hun afsluttede sin uddannelse fra Musikhochschule i Hannover som 17-årig, og har siden da spillet mere end 4.000 koncerter på verdens førende festivaler og koncertsale.
Inden for de seneste år har hun haft et samarbejde med Danmarks Radios Vokal Ensemble, med hvem hun har udgivet 3 CD’er. I alt har Michala Petri dog indspillet mere end 70 CD’er for Philips, RCA/BMG/EMI og hendes eget OUR Recordings.
Siden 2012 har hun fungeret som adjungeret Professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden 2015 som Vice President at Society of Recorder Players (UK). Hun blev udnævnt til Ridder af Dannebrog af 1. grad i 2011.
Priser og anderkendelser: bl.a. Jacob Gade Prize i 1969 og 1975 // Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1976 // Niels-Prisen i 1982 // Volmer Sørensens Mindelegat 1997 // Léonie Sonnings Musikpris 2000 // European Soloist Prize: Pro Europa i 2005.
Lars Ulrik Mortensen
Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og startede sin karriere som cembalist i det kendte engelske ensemble "London Baroque" i 1988-1990. Siden da har han givet koncerter som solist og kammermusiker i hele Europa, USA, Mexico, Sydamerika, Australien, Kina og Japan.
Som dirigent har specielt hans aktiviteter på Det Kgl. Teater - bl.a. Kunzens “Holger Danske” i 2000 og Mozarts “Figaros Bryllup” i 2003 - vakte stor opmærksomhed. Han underviser desuden på barokmusikkurser over hele verden, bl.a. ved Mozarteum Salzburg, Hochschule für Musik i Trossingen samt Juilliard School of Music i New York.
Priser og anderkendelser: Jacob Gade-legatet i 1979 // Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1984 // Udnævnt til “Årets danske klassiske musiknavn” i 2000 // Léonie Sonnings Musikpris i 2007 // Udnævntes til medlem af Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm i 2008.
Concerto Copenhagen
Concerto Copenhagen (CoCo), som i 2016 kunne fejre 25 års jubilæum, består af danske og internationale elitemusikere med mange års specialisering inden for den tidlige musik. Orkestret er i dag anerkendt som ét af de mest interessante og innovative barokorkestre i verden. Siden 1999 har Lars Ulrik Mortensen været CoCo’s kunstneriske leder. Samarbejdspartnere tæller internationale barokspecialister som bl.a. Emma Kirky, Andreas Scholl, Jordi Savall og Andrew Lawrence-King. Deres CD’er har indbragt adskillige fornemme priser foruden invitationer til ledende koncertsale og festivaler verden over.