SAFRI DUO - episode I+II tour

En koncert i Musikkens Hus med historien om Safri Duo, der gik fra at spille klassisk til at sætte gang i dansegulve over hele verden
mh_safri-duo_1920x870px_new.jpg
09. november 2018 kl. 20:00
Dkk. 300,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Til efteråret kan du opleve Safri Duo på en måde, som du aldrig har haft mulighed for før. En koncert, hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, én af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde. 

Safri Duo er ét af de få bands (hvis ikke det eneste) i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene, dét Safri Duo selv definerer som deres henholdsvis Episode I og Episode II.

Siden 1988 er det blevet til cirka 1.000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og cirka 1.000 koncerter og live-optrædener på tv – også i hele verden.

Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer, de er kommet tæt på. 

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet "Played-A-Live", og andre hits fulgte med på albummet Episode II: "Sambadagio", B"aya-Baya" og "Sweet Freedom". Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer, og albummet med den hårdtslående duo gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte cd’er.

Som de første danskere modtog de blandt andet MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award. Den dag i dag får Safri Duos musik mange dansegulve verden over til at gå amok. Den velkendte, energifyldte Safri Duo-musik får sportsudøvere til at gennemføre deres maraton, skøjteløbere til at præstere deres yderste og forener både unge og gamle på dansegulvet til fødselsdage og bryllupper. 

Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at høre om deres unikke historie og bedrifter. Og har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man muligheden her – og selvfølgelig EPISODE II for fuld udblæsning.

Safri Duo

Safri Duo består af de konservatorieuddannede Uffe Savery og Morten Friis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for altid har Morten og Uffe fået at vide, at de er som siamesiske tvillinger, og Safri har desuden både med musikalsk krydderi (safran) og en safari at gøre. I dag helliger Morten sig livet som komponist, producer og musiker – nogle gange griber han også taktstokken som dirigent. Uffe er musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden der lavede de kendte flash-mobs på hovedbanegården og i metroen. 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.