Sydney Symphony Orchestra

Det bliver storslået og rørende, når Australien folder sine smukkeste toner ud i Musikkens Hus
mh_sydney_symphony_orchestra.jpg
09. december 2018 kl. 20:00
Dkk. (1) 600,- (2) 500,- (3) 400,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

I anledningen af 100-året for Utzon får Musikkens Hus flot besøg af Sydney Symphony Orchestra, som til daglig optræder i Utzons arkitektoniske ikon, Operahuset i Sydney. Det er første gang nogensinde, at det markante symfoniorkester besøger Danmark. 

Sydney Symphony Orchestra blev grundlagt i 1932 af Australian Broadcasting Commission. Siden har det udviklet sig til ét af verdens bedste symfoniorkestre og har turneret i hele verden. Orkesteret har samarbejdet med legender som George Szell, Sir Thomas Beecham, Otto Klemperer og Igor Stravinsky.

Solist Andreas Brantelid

I Musikkens Hus vil Sydney Symphony Orchestra helt eksklusivt have den danske cellist Andreas Brantelid med som solist. I en alder af 31 år har han allerede slået sit navn fast internationalt, og priser og titler er regnet ned over den unge musiker. Andreas Brantelid har bl.a. vundet “2006 Eurovison Young Musicians Competion”, “The 2007 International Paulo Cello Competition”, “The Borletti-Buitoni Trust Fellowship 2008”, “BBC’s New Generation Artist 2008-2011” og “Rising Star”, der blev uddelt af The Europan Concert Hall Organization i forbindelse med sæsonen 2008/09. Andreas Brantelid begyndte at spille cello som 4-årig og debuterede som 14-årig i Elgars Cellokoncert med Det Kongelige Kapel og spiller desuden på én af verdens få Stradivarius-celloer.

Dirigent David Robertson

Aftenens dirigent er internationalt anerkendte David Robertson, der også har været kunstnerisk leder af Sydney Symphony Orchestra siden 2014. Den amerikanske dirigent betegnes som en meget visionær tænker, og han har arbejdet sammen med nogle af verdens mest prestigefulde operahuse, heriblandt Metropolitan Opera, La Scala, Bayerische Staatsoper, Théâtre du Châtelet og San Francisco Opera. Han er jævnligt gæstedirigent for nogle af verdens førende symfoniorkestre, eksempelvis i New York, Los Angeles, Boston, Chicago, Philadelphia, Cleveland, Amsterdam, Berlin, Dresden, Hong Kong og for BBC Symphony Orchestra.

Aftenen byder på Australien for alle sanser: Det er på denne aften muligt at bestille en australsk menu med udvalgte, australske vine.

Koncerten er muliggjort af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden

 

Program

Bernstein: Candide Ouverture

Tchaikowsky: Rokoko Variations med solist Andreas Brantelid

Pause

Prokofiev: Symphony No. 5

Medvirkende

Sydney Symphony Orchestra

Solist: Andreas Brantelid

Dirigent: David Robertson

 

På denne dag tilbyder Musikkens Spisehus en særlig australsk inspireret koncertmenu, læs mere her: https://www.musikkensspisehus.dk/menu/menu/sydney-symphony/

 

Koncerten er muliggjort af:

 

sparnordfonden    

obelske

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.