Musikkens Fællessang

Musikkens Fællessang er blevet en elsket og besøgt koncertrække. Arrangementerne er altid gratis og afholdes på udvalgte søndage i Øvre Foyer. Alle er velkommen til en hyggelig dag i godt selskab.
mh_filharmoniskkoraalborg_1920x870px.jpg
03. februar 2019 kl. 15:00
Fri entré

Musikkens Hus arrangerer hen over foråret 2019 tre hyggelige eftermiddage med fællessang, hvor forskellige lokale kor inviteres til at synge for. De indbudte kor vælger sangene, og I kan derfor glæde jer til at høre korenes favoritsange. 

Nyd den enestående udsigt over Limfjorden fra Øvre Foyer, mens Filharmonisk Kor Aalborg slår tonen an. I pausen er der mulighed for at købe kaffe med kage.

Om koret

Filharmonisk Kor er et koncertkor med ca. 60 korsangere, hvoraf du kan opleve ca. 30 ved koncerten i Musikkens Hus. Korets væsentligste opgaver ligger i medvirken ved Aalborg Symfoniorkesters opførelser af kor- og orkesterværker med fremtrædende dirigenter fra ind- og udland. Tilknytningen til det professionelle orkester er ensbetydende med store krav til korets sangere - og store oplevelser.

Derudover har Filharmonisk Kor løbende koncerter i eget regi, typisk med mindre a capella værker mv.

Lidt historik
I starten af 40'erne samlede initiativrige borgere i Aalborg en kerne af professionelle musikere, der senere skulle blive til Aalborg Symfoniorkester, og indtil 1954 benyttede orkestret sig af sangere fra byens eksisterende kor, når der skulle løses kor- og orkesteropgaver.I 1954 blev der på initiativ af orkestret etableret et kor, der skulle være orkestrets "eget" kor, hvor koret fungerede helt i orkestrets regi.I 1961 blev koret omdannet til en forening med bestyrelse, vedtægter etc. Samarbejdet med orkestret fortsatte, men koret havde nu mulighed for indflydelse på repertoire, for at lægge linje for korets profil og for at sætte niveau for de sangere, der ønskede at blive optaget i koret.

Repertoire
Koret løser som regel 1-2 store opgaver årligt sammen med Aalborg Symfoniorkester, ligesom der hvert år er flere a cappella koncerter på programmet med korets egen dirigent.

Den nære tilknytning til orkestret betyder, at Filharmonisk Kor væsentligst synger musik i symfoniske stilarter lige fra barok til nutidig musik. Blandt de mange værker, koret har medvirket i, kan bl.a. nævnes: Händels Messias, Haydns Skabelsen, Verdis Requiem, Pizzettis Requiem (a cappella) og Stravinskijs Salmesymfoni, Mozarts C-mol messe, Benjamin Brittens War Requiem, Durufle´s Requiem, Carl Orfs Carmina Burana.

Ved egne koncerter og på korweekend/korrejse er der også musik i lettere stilarter på programmet. 

Rejseoplevelser
I 2007 startede Filharmonisk Kor en rejsetradition med en tur til Bruxelles, hvor koret blandt andet gav koncert i Europaparlamentet. Koret har siden hvert forår været på koncerttur, som hvert andet år går til udlandet. De seneste år er hyppigheden sat ned til at der hvert år enten afholdes korweekend eller korrejse skiftevis. Dette er gjort for at sikre endnu mere gennemarbejdede rejse- og koncertprogrammer med tilsvarende større koroplevelser til følge. På disse rejser medbringer koret et varieret og spændende repertoire, der er skræddersyet til den enkelte tur.

Filharmonisk Kor er medlem af Kor72, der er en landsdækkende organisation for blandede kor. Gennem Kor72 får medlemmerne lejlighed til at deltage i mange spændende stævner med de bedste instruktører fra ind- og udland.

Ca. 30 sangere fra koret deltog sammen med Czech National Symfony Orchestra i uge 42 i 2018 i Warner Bros. række af filmkoncerter med ”Harry Potter og Fangen fra Azkaban”, først med prøve i Prag med orkesteret og siden med 2 koncerter i Oslo Konserthus, 2 koncerter i DR Koncerthus og 1 koncert i Musikkens Hus i Aalborg. Det var en noget anderledes opgave end de ”almindelige” klassiske koncerter, men det viser, at koret klarer mange slags opgaver.

I december 2018 lavede koret Händels Messias i Abildgård kirke i Frederikshavn sammen med musikere fra Nordjyske Strygere.

Næste fællessang

Søndag 3. marts med Ulige Uger

Søndag 5. maj med Livsværk 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.