International Jazz Day 2020

I Musikkens Hus vil vi gerne støtte op om det lokale musikliv. I anledning af International Jazz Day 2020 åbner vi huset for aalborgensiske JAZZ9TUS, som har sammensat et varieret jazzprogram med deres bud på både lokale jazztalenter, nordjyske jazzmusikere og toppen af den danske jazzscene.
mh_jazz9tus_1920x870_v1.jpg
30. april 2020 kl. 16:00
Gratis live stream

JAZZ9TUS præsenterer 

Den 30. april er en global fejring af jazzen - og 2020 er det første år, hvor det bliver fejret i Danmark af JazzDanmark med streamingkoncerter fra hele landet. Vi har i JAZZ9TUS fået en helt særlig mulighed for at streame en efterfest fra Musikkens Hus, og overtager JazzDanmark-fejringen fra kl. 21.00. Men fordi vi alligevel sætter gang i scenen og optageudstyret, varmer vi op allerede om eftermiddagen ved at give scenen til fantastiske musikere fra den nordjyske jazzscene.

JAZZ9TUS’ bidrag til International Jazz Day vil blive præsenteret i tre segmenter:

Musikkens Udvalgte: Musikkens Udvalgte er et særligt koncept i Musikkens Hus, hvor vi præsenterer nogle helt særlige lokale talenter, som vi spår en fremtid inden for musikken. I denne omgang kan I se frem til en helt særlig udgave af Musikkens Udvalgte. JAZZ9TUS præsentere nemlig deres bud på lokale jazztalenter i en særlig udgave af Musikkens Udvalgte – jazzedition.
JAZZ9TUS Selected, hvor vi præsenterer to bands med etablerede nordjyske jazzmusikere.
JazzDanmark Efterfest, hvor vi præsenterer to navne fra toppen af den danske jazzscene

International JAZZ9TUS Day 2020 præsenteres i samarbejde med Musikkens Hus og Center for Dansk Jazzhistorie. 

Se med her

Følg streamingen live her.

Program

Se hele programmet her:

Musikkens Udvalgte

Kl. 16.00: Paolo De Jesus Maido plays Chet Baker
Paolo de Jesus Maido (trompet), Anders Boye Knudsen (bass), Kristoffer Juul (klaver), Anders Bak (drums), Julia Østergaard (vokal), Alfred Nielsen 

Paolo er en purung trompetist, der har en forkærlighed for de old-schooljazzlegender. På International Jazz Day 2020 vil Paolo spille en hyldestkoncert til melodiens mester Chet Baker. 

Kl. 16.45: Jan Sedlak 4
Jan Sedlak (bass), Agne Pasaraviciene (piano), Yngve Øverby (trommer), Tadas Pasavaricius (sax)

Jan Sedlak er en fremadstormende komponist og bandleder, som maler impressionistiske landskaber i en moderne jazzkontekst. Hans kvartet fremfører originalmusik inspireret af komponister som J.S. Bach og Steve Reich, og er påvirket af jazzikoner som Bill Evans og The Bad Plus. Med Jan’s egne ord: “Germans might call it mish mash, Danes might call it biksemad. We call it beautiful music.” 

Kl. 17.30: Kwella/Bjørnskov/Ballmann
Jens Christian Kwella (guitar), Torben Bjørnskov (bass), Yannick Ballmann (Drums)

Kwella og Bjørnskov er et par af de mest garvede gutter på den nordjyske jazzscene. I deres kølvand finder man et hav af dygtige bassister og guitarister, og de sætter fortsat deres præg på Nordjylland - både som fyrtårne ved det Jyske Konservatorium og som aktive musikere på den danske jazzscene. I aften har de udvidet deres duo med super-talentet, den herboende belgiske trommeslager Yannick Ballmann. 

Kl. 18.40: Casper Hejlesen Solo

Casper Hejlesen har for længst etableret sig som en must-hear guitarist på den danske jazzscene, og han blev i 2019 præmieret med prisen som årets Nordjyske Jazzmusiker. Vi er stolte af at præsentere Casper Hejlesen, som vil åbne for vores fejring af International Jazz Day med en kort solo-koncert. 

JAZZ9TUS Selected

Kl. 19.15: Transit Harbors
Marius Ungurenau (viola), Carsten Kær (piano), Marius Paschke (percussion), Kenneth Dahl Knudsen (bass)

Transit Harbors er et musikalsk eksperimentarium der arbejder i musikalske grænseland på flere dimensioner. For det første er det et møde mellem rumænske og danske musikere, som trækker på landenes musikalske traditioner og folkeviser. For det andet indeholder bandet musikere fra både den klassiske, symfoniske musikverden, og den legende og udforskende jazzscene.

Kl. 20.00: Metroscope
Mikkel Noe (trommer), Jonas Dannerbugt (guitar), Mads Dalum (bass), Andreas Enrique (keyboard) 

Metroscope er et af de vigtigste nye nordjyske jazzbands, og de rejser kloden rundt med deres musik for at udvikle fremtidsfunk. De er for nylig vendt hjem fra en turné i Japan, hvor de spillede med den japanske saxofonist Takumi Nakayama.

JazzDanmark Efterfest 

Kl. 21.00: Fredrik Lundin
Fredrik Lundin (sax), Jonas Lindh (trombone), Nils Munk (trompet), Matias Fischer-Mogensen (trommer), Kenneth Dahl Knudsen (bass) 

Fredrik Lundin er en hel unik figur i den danske musikhistorie. Stjernesaxofonisten Lundin blev i de tidligere 80’ere spået en kometkarriere, men har formået at undgå at brænde ud da han ramte jordens atmosfære igen. Fredrik er nu kendt som en kompromisløs komponist, der på legende vis trækker inspiration fra såvel James Blake som Bela Bartok og som en omfavnende og udforskende bandleder, der frygtløst udforsker skæve musikalske konstallationer. Sidst, men ikke mindst, er han en fantastisk saxofonist - og vi er meget stolte af at byde ham tilbage til Aalborg efter hans sidste besøg, som du kan læse mere om i denne reportage fra NORDJYSKE.

Kl. 22.00: Kenneth Dahl Knudsen Trio
Kenneth Dahl Knudsen (bass), Matias Fischer-Mogensen (trommer), Casper Hejlesen (guitar) 

Kenneth Dahl Knudsen har i det sidste årti etableret sig som en samlende figur for et europæisk jazzmiljø med udgangspunkt i Berlin. I 2018 flyttede han hjem til Nordjylland og har siden da knoklet for at etablere et levende og bredt jazzmiljø - både som stifter og kreativ leder for JAZZ9TUS, og ved at invitere unge musikere ind i nye udfordrende bandkonstellationer. Han har rejst og spillet over hele verden, og bringer med sine kompositioner ældgamle musikalske traditioner ind i et nyt årtusind.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.