Nattergalen

Få en fortryllende oplevelse i Musikkens Hus, når den folkekære skuespiller Ghita Nørby, fløjtevirtuosen Michala Petri og DR VokalEnsemblet præsenterer en musikalsk fortolkning af H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang.
mh_nattergalen_1920x870.png
09. august 2020 kl. 19:30
Dkk. (1) 275,- (2) 200,- inkl. billetgebyr Varighed: Ca. 1x60 minutter

Arrangementet skulle have været en del af Aalborg Operafestival 2020. Grundet COVID-19 er festivalen flyttet til 2021, og da det ikke har været muligt at flytte Nattergalen til 2021, er vi desværre nødt til at aflyse. Alle billethavere er blevet kontaktet direkte.

Oplev en unik fortælling i ord og toner, når DR VokalEnsemblet, Ghita Nørby og Michala Petri opfører det prisvindende værk ’The Nightingale’ af komponist Ugis Praulins. Et værk, som har indbragt kunstnerne en række fornemme internationale priser og nomineringer.

Det er H.C. Andersens elskede eventyr ’Nattergalen’, der er udgangspunktet for Praulins stemningsfulde musikalske fortælling om den lille fugl, der med sin sang får døden til at ændre planer.

Mens Ghita Nørby som aftenens fortæller fører publikum gennem selve eventyret, vil Michala Petris fløjtetoner kunne høres som nattergalens sang, og korsangerne tilføjer en ekstra dimension til værkets otte tableauer. 

Nu kan du opleve det prisvindende værk i Musikkens Hus, og du kan se frem til en stemningsfuld fortællekoncert med skuespilleren Ghita Nørby i centrum.

Nattergalen er ikke bare eventyret om Kejseren fra Kina og en kinesisk sangfugl, men et møde med evigtgyldige værdier som det sande, det naturlige, kunsten og musikken – alt det, der i eventyrets slutning vækker den døende Kejser til live. 

“Jeg holder allermest af H.C. Andersen, når han anskuer menneskesjælen,” siger Ghita Nørby, som også medvirker på DR VokalEnsemblets prisvindende cd-indspilning af værket ’The Nightingale’. 

Indspilningen har opnået international anerkendelse og modtog blandt andet den fornemme tyske ECHO-pris, to amerikanske Grammy-nomineringer og en nominering til den prestigefulde Gramophone Award.

Værket ’The Nigtingale’ er skrevet specielt til DR VokalEnsemblet og Michala Petri af den lettiske komponist Ugis Praulins.

Verdens førende musiktidsskrift Gramophone skrev bl.a. om indspilningen:

”Denne version af H.C. Andersens berømte eventyr er rig på fantasi og forunderlige harmonier. Den lettiske komponist væver Petris kvidrende blokfløjter omkring sangerne som en allestedsnærværende, uhyggeligt naturtro påkaldelse af nattergalen selv.”

Koncerten varer ca. en time og er egnet til alle aldersgrupper.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.