Den Danske Strygekvartet

Den Danske Strygekvartet debuterede i 2002 under navnet ”Den Unge Danske Strygekvartet”. De fire musikeres samarbejde og venskab rækker helt tilbage til børne- og teenageårene og startede på en musiksommerlejr. Allerede i 2004 spillede de for første gang i Aalborg Kammermusikforening, og nu vender de tilbage for at åbne det fjerde sæson i Musikkens Kammerklub. 

MH 1080X1920 (28)
Se spilletider
DKK 220
Afholdt

Selv om de som næsten midaldrende familiefædre for længst har droppet adjektivet ’ung’ i navnet, er den ungdommelige kraft, nysgerrighed, opdagerglæde og vitalitet i deres musik usvækket, blot suppleret med et enestående teknisk mesterskab og et sammenspil perfektioneret af mange års lykkeligt samarbejde og venskab. Deres evne til at fremføre velkendte klassikere, så man tror at høre musikken for første gang, er legendarisk, og internationale priser og anerkendelse er regnet ned over ensemblet de seneste år, hvor de har turneret i Europa og gentagne gange i USA og gæstet en lang række af det internationale musiklivs vigtigste koncertsale.

Karakteristisk for kvartetten er desuden deres lyst til at gå på opdagelse i den rige skat af skandinavisk folkemusik, som indtil videre har resulteret i to CD’er med folkemusik i kvartettens egne dybt originale arrangementer, der afspejler deres evne til og glæde ved improvisation.

Program
Benjamin Britten: 3 divertimenti
Robert Schumann: Kvartet nr. 3
Franz Schubert: Kvartet ”Der Tod und das Mädchen”

Musikkens Kammerklub
Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub sæson 2022 - 2023, hvor du får 40 % rabat på de syv inkluderede koncerter samt en række unikke fordele. Læs mere, og køb medlemskab herNyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.