Emel Mathlouthi

Vi er stolte over at præsentere den tunesisk-amerikanske singer-songwriter Emel Mathelouithi i Intimsalen d. 20. marts, når vi endnu engang afholder festivalen Demokratiets Genklang. Inspireret af revolutionerende kunstnere som Sheikh Iman, Bob Dylan, Joan Baez m.m. er Emel Mathelouithi blevet en prominent stemme i kampen mod det undertrykkende styre hun selv er opvokset under i Tunesien.

MH 1080X1920 (46)
Se spilletider
Afholdt

Emel Mathlouthi, også kendt under kunstnernavnet Emel, slog igennem med sin protestsang ’Kelmti Horra’ (My Word Is Free), som blev en hymne og en kampsang for den Tunesiske revolution og det Arabiske Forår.

I 2008 flygtede hun fra Tunis, efter hendes musik bandlyst, og hun blev forhindret i at optræde i sit eget hjemland. Med langt mere kreativ frihed i Paris forfulgte hun sit sangskriveri yderligere og forfinede sine protestsange med langt større fokus på vokal, guitarlyd, nordafrikansk slagtøj m.m. Efterfølgende tillagde hun en mere elektronisk lydside, som i sidste ende lagde stilen for det første album ’Kelmti Horra’ (My Word Is Free).

Med adskillige visninger på YouTube, virale opslag på både Facebook og Twitter samt passionerede optrædener, som gav genklang i de arabiske lande, blev hun på kort tid blevet kaldt stemmen for det Arabiske Forår. I 2016 optrådte hun desuden med ’Kelmti Horra’ ved Nobels Fredsprisuddeling – en hæder og et højdepunkt for netop denne stærke protestsang.

Play

EMEL MATHLOUTHI - KELMTI HORRA - The 2015 Nobel Peace Prize Concert

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.