Staatskapelle Berlin & Sir Andrew Davis

Glæd dig til en klassisk koncertoplevelse af de sjældne, når et af verdens ældste orkestre, det legendariske Staatskapelle Berlin gæster Musikkens Hus for første gang. På dirigentpodiet står den britiske maestro Sir Andrew Davis.

Staatskapelle
Se spilletider
DKK 500 - 800
Afholdt

Staatskapelle Berlin blev grundlagt i 1570 og er med sine mere end 450 år et af de ældste orkestre i verden. Oprindeligt fungerede Staatskapelle Berlin som hoforkester for kurfyrste Joachim II af Brandenburg, inden ensemblet blev udvidet i forbindelse med opførelsen af ​​Den Kongelige Hofopera. Lige siden har Staatskapelle Berlin været tæt knyttet til Staatsoper Unter den Linden, hvor flere store musikalske personligheder som Richard Strauss, Gaspare Spontini, Felix Mendelssohn Bartholdy og Giacomo Meyerbeer gennem tiden har dirigeret orkestret.

Siden 1992 har Daniel Barenboim været Staatskapelle Berlins musikchef, men for nylig måtte han midlertidig indstille karrieren på grund af sygdom. Barenboim dirigerer således heller ikke koncerten i Aalborg. I stedet indtager den britiske maestro Sir Andrew Davis dirigentpodiet foran orkestret fra Berlin.

Sir Andrew Davis karriere strækker sig over mere end 50 år på alverdens koncert- og operascener, og blandt de mange orkestre og kompagnier, han har arbejdet med – enten i egenskab af chefdirigent eller kunstnerisk chef - kan nævnes BBC Symphony Orchestra, Toronto Symphony Orchestra, Lyric Opera of Chicago og Glyndebourne Festival Opera. Derudover findes der næppe mange større orkestre og operakompagnier i verden, som han ikke har dirigeret i sin lange karriere.

På programmet i Aalborg er to symfonier af Brahms, og Sir Andrew Davis har tidligere dirigeret Cincinnati Symphony Orchestra i den ene af disse – til stor begejstring for avisen Cincinnati Enquirer:

“Hans tilgang til Brahms’ symfoni nr. 3 i F-dur, som åbnede programmet, kunne ikke have været mere glødende. Han ledede orkestret uden dirigentstok og understregede den lyriske kvalitet i musikken. Hans begejstring var tydelig fra første færd. Der var en renhed i hans direktion, der gjorde det muligt for hvert eneste tema og hver eneste solo at træde frem, så hver en musikalsk frase kunne ånde."

Program
Johannes Brahms: Symfoni nr. 3 i F-dur, op. 90
--
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4 i e-mol, op. 98

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.