Dvořák & Nielsen

De smukke melodiers koncert

Isserlis Steven Pc Satoshi Aoyagi 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Tjekkiske Hanuš Wihan var koncertmester for cellogruppen i det orkester, der uropførte Dvořáks 9. symfoni, og Dvořák blev så betaget af hans spil, at han skrev cellokoncerten til ham. Den spilles denne aften af den britiske stjerne Steven Isserlis, og man kan glæde sig til at høre, hvordan værket til fulde udnytter celloens evne til at udfolde smukke, varme melodier.

Efter pausen indledes med et lille værk for harpe og strygere, som den australske komponist Kelly skrev til sin ven, den britiske digter Rupert Brooke, som døde bare 27 år gammel. Kelly blev selv dræbt i 1. verdenskrig året efter. 

Carl Nielsen skrev sin mægtige 4. symfoni i skyggen af 1. verdenskrig – og mens han selv befandt sig i en stor ægteskabelig krise. Det høres i musikken, der er fyldt med drama og til tider hjerteskærende bevægende. Symfonien kaldes også Det uudslukkelige, for kriserne til trods ville Nielsen skrive et værk, der symboliserede den elementære vilje til liv – en tro på livskraften i os alle. Værket er kendt for duellen mellem de to sæt pauker i sidste sats. Nogle hører også duellen mellem mand og kone.

Program
Antonin Dvořák: Cellokoncert
--
Frederick Septimus Kelly: Elegie for strygere
Carl Nielsen: Symfoni nr. 4 – Det uudslukkelige

Bemærk venligst:
Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.