Hymner & Ukrudt er kvartetten, der hylder det legendariske samarbejde mellem forfatter/komponist Benny Andersen og troubadour Povl Dissing – et samarbejde, der nok må betegnes som værende noget nær grundstof i dansk musik og lyrik. Med debutudgivelsen Svantes Viser i 1973 skabte de to en tidløs klassiker, som i dag har kultstatus.
Orkesteret med Rasmus Dissing (vokal), Henrik Gunde (piano), Jens Jefsen (bas) og Morten Lund (trommer) er opkaldt efter et af de andre legendariske albums, som de to legender udgav i 1984.
Hymner & Ukrudt spiller det kendte og elskede repertoire og publikum vil opleve evergreens som “Svantes Lykkelige Dag”, “Barndommens Land”, “Aftentur med Rosalina”, “Hymne til natten”, “Tidseltango” og flere Benny-klassikere fra det enorme bagkatalog i nye friske fortolkninger, men naturligvis med respekt for den originale stil og lyd.
I front – Rasmus Dissing… Ja, efternavnet taler for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger, men står nu frem med sin helt egen personlige stil og stemme og tilfører ny magi til Bennys geniale tekster.
Ved klaveret – Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket fra utallige sammenhænge. Gunde tilføjer netop den humor og finurlighed, som passer så fortrinligt til melodierne.
Og sidst men ikke mindst den originale rytmegruppe Jens Jefsen og Morten Lund. De to optrådte med Dissing/Andersen i årtier, og har sammen udviklet en helt unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.
Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye farver og nuancer i det elskede repertoire. Med Hymner & Ukrudt får publikum med garanti den allerbedste og mest originale koncertoplevelse i Dissing/Andersen-universet. En herlig aften med levende musikalsk samspil – masser af smil, eftertænksomhed og dejligt befriende latter, præcis som Benny og Povl elskede det.
Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.
Læs mere og book bord her.