Nordic Piccolo Festival: Gallakoncert

Idamariesørmo20220112 ASO Portraetsession 184
Se spilletider
DKK 165
Afholdt

Musikkens Hus danner i år rammen om Nordic Piccolo Festival, der er en årlig begivenhed for piccolofløjtenister fra hele verden, og når så mange talenter er samlet under ét tag, skal publikum også have glæde af dette. Det sker i form af to koncerter i Intimsalen – den første fredag 10. marts kl. 18.30 og så en afsluttende gallakoncert søndag 12. marts kl. 16.

Ved begge koncerter kan man opleve nogle af verdens bedste piccolomusikere, der vil fremføre deres egne unikke fortolkninger af klassikere og moderne værker. Fredag aften får publikum en ekstra lækkerbisken, når Aalborg Garden fra kl. 18 spiller en lille før-koncert i foyeren i Musikkens Hus.

Ved festivalens afsluttende gallakoncert bliver de internationale solister akkompagneret af det eminente strygerensemble Ensemble Hermes og dirigeret af talentfulde Marco Crispo.

Publikum kan blandt andet glæde sig til at opleve ”Vinter” fra Antonio Vivaldis "De fire årstider" – ikke som vanligt med soloviolin, som værket oprindeligt er skrevet for, men i stedet vil det blive spillet på piccolofløjte. Piccoloen har en særlig klar tone, der vil bringe nye nuancer frem i Vivaldis værk, og sammen med strygerensemblet vil musikken få et helt nyt liv.

Koncerten byder også på en tur til de svenske fjelde i svenske Gunnar de Frumeries mest bemærkelsesværdige værk "Pastoral Suite", som er kendt for sine lyriske og romantiske melodier. Suiten består af flere satser, hver med en hensigt om at fremkalde en bestemt stemning og atmosfære, der fører tankerne hen på det smukke landskab. Musikken er romantisk og indeholder folkelige elementer, hvilket skaber en nostalgisk, malerisk atmosfære, der har gjort "Pastoral Suite" til det populære værk, det er i dag.

Et helt nyt værk skrevet af Erik Sandberg, hornist ved Aalborg Symfoniorkester, er også på programmet. Ida Marie Sørmo vil i samarbejde med medlemmer fra Ensemble Hermes fremføre "Myth Impromptu" for piccolo, bratch og kontrabas.

Der er musik for enhver smag – og en enestående mulighed for at opleve internationale stjerner.

Festivalen, der finder sted fra torsdag 9. marts til og med søndag 12. marts, består af workshops, koncerter og master classes med verdenskendte instruktører og solister. Målet er at fremme opmærksomheden og udviklingen af piccolofløjten samt at opmuntre til samarbejde og udveksling af ideer inden for piccolofløjte-spil og musikermiljøet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.