Eftermiddag for fred

Med Lykke Friis, Özlem Cekic og Middle East Peace Ensemble

Se spilletider
Køb billet

Kan kombinationen af musik og dialog fremme fred i verden? Det spørgsmål prøver vi af denne eftermiddag i et samarbejde med FN-forbundet, Seniorer uden Grænser og Fredsby Aalborg.

Indrammet af tonerne fra Henrik Goldschmidts Middle East Peace Ensemble fortæller eftermiddagens to oplægsholdere, Lykke Friis og Özlem Cekic, om udfordringerne ved, men også mulighederne for fredelige løsninger på nogle af verdens store konflikter – både som de udspiller sig på den europæiske scene, og som de udspiller sig herhjemme i Danmark.

Målet er, at vi går fra eftermiddagen klogere, underholdt og mere opløftede med fornyet håb om muligheden for fred i verden.

Arrangementet holdes weekenden efter FN’s internationale fredsdag d. 21. september, som i år markeres med topmødet Summit of the Future i FN’s hovedkvarter i New York, hvor alle verdens lande mødes for at diskutere, hvordan vi sammen kan sikre en fredeligere, mere bæredygtig og mere retfærdig verden.

Lykke Friis
Lykke Friis er ekspert i europæisk politik med speciale i Tyskland. Hun er kendt for sine skarpe analyser og evne til at få selv de mest komplicerede europæiske problemstillinger ned på jorden – samtidig med, at der midt i alvoren er plads til smil og anekdoter.

Lykke Friis er direktør for Tænketanken Europa og bestyrelsesmedlem i Det Udenrigspolitiske Selskab. Tidligere har hun været Tysklandskorrespondent på Berlingske Tidende, prorektor ved Københavns Universitet samt klima-, energi- og ligestillingsminister for Venstre. Hun har udgivet en lang række bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i en række europæiske bestyrelser. Lykke Friis er også en flittigt brugt ekspert i de danske medier, hvor hun ofte fungerer som kommentator og analytiker.

Özlem Cekic
Özlem Cekic er én af kun to danskere, som har holdt en TEDTalk på den store scene i New York – et foredrag som i dag har 2.000.000 online visninger. Hun er forfatter til flere bøger om brobygning, der også er oversat til engelsk og koreansk.

Med et glimt i øjet og med afsæt i sine personlige og professionelle erfaringer som brobygger, debattør, tidligere folketingspolitiker for SF, sygeplejerske og mønsterbryder leverer Özlem Cekic skarpe budskaber, der får dig til at reflektere og handle.

Selvom hun i dag har lagt partipolitikken på hylden, er hun stadig et politisk menneske og en aktiv debattør, som brænder for at bygge broer mellem mennesker på tværs af kulturelle, sociale og meningsforskelle. I dag er hun generalsekretær for Foreningen Brobyggerne – Center for dialogkaffe.

Middle East Peace Ensemble
Middle East Peace Ensemble blev etableret under navnet Middle East Peace Orchestra i 2003 af obovirtuosen Henrik Goldschmidt. Som solooboist i Det Kongelige Kapel manglede han ikke musikalske udfordringer, men de fastlåste konflikter i Mellemøsten var en fortsat kilde til bekymring og en følelse af afmagt. Han gav sig derfor til at søge efter dygtige musikere med forskellig religiøs og kulturel baggrund ud fra troen på, at musikken kan skabe et kreativt frirum, hvor vi mærker den fælles menneskelighed bagom politiske, religiøse og kulturelle identiteter, og lader os bevæge hen imod større empati og samhørighed.

Forud for orkestrets etablering lå en lang proces, fordi Henrik Goldschmidt ønskede et seriøst, kunstnerisk samarbejde, hvor Mellemøstens parter var repræsenteret af professionelle, engagerede kunstnere, som også besad det nødvendige mod til at optræde sammen.

Resultatet er en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik med et velgørende og anderledes udtryk, som bygger bro mellem kulturer og mennesker og samles i en ny unik klang med et fælles håb om fred.

I de senere år har Henrik Goldschmidts travle karriere medført, at Middle East Peace Orchestra er blevet til det mindre Middle East Peace Ensemble. Sammensætningen er fleksibel og tilpasses omstændigheder og spillesteder, men ved hver eneste optræden er værdierne og engagementet det samme.

Denne eftermiddag består ensemblet af Henrik Chaim Goldschmidt på obo, Anders Singh Vesterdahl på harmonika m.m. og Bilal Irshed på oud.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.