Camerata Øresund og Martin Vanberg

En god begynderkoncert

Skærmbillede 2024 06 17 Kl. 10.32.05
Se spilletider
Køb billet

Camerata Øresund har sit hjemsted i København og har siden sin grundlæggelse i 2010 haft Peter Spissky som kunstnerisk leder. Ensemblet består af 9 faste musikere fra begge sider af Øresund, men udvides ved lejlighed med helt op til 30 musikere og sangere.

Ensemblets tilgang til baroktraditionen er visionær og legende, de søger nye veje i fortolkningen og udforsker sjældent repertoire ud fra et ønske om at trække de overraskende sider ved musikken frem og belyse den fra mange vinkler. De samarbejder med folkemusikere, komponister, dansere og sangere og udvider på den måde synet på de gamle instrumenters muligheder.

De er optaget af at bringe barokmusikken ud til et stort publikum og afholder hvert år i oktober en ”Baroktoberfest” i Koncertkirken i København, hvor de sammen med andre musikere og sangere over to dage dyrker musikken i en afslappet atmosfære med bl.a. fællesspisning med taffelmusik og fællessang.

Den svenske tenor, Martin Vanberg har opnået status som en af de fineste fortolkere af det barokke og klassiske repertoire i Norden. Han er uddannet ved Det kongelige Musikkonservatorium i Stockholm og ved Operaakademiet i København og har siden arbejdet sammen med de førende barokensembler i Europa under dirigenter som Lars Ulrik Mortensen, Helmut Rilling, Marc Sustrot og Fabio Biondi. Han er en efterspurgt oratoriesolist og har sunget en lang række klassiske tenorroller i operaer af Monteverdi, Händel, Mozart, Rossini såvel som i moderne operaer af f.eks. Benjamin Britten.

Program

F. Händel: Ouverture til Alcina
 ”Waft her, Angels” fra oratoriet Jephta

John Dowland: The King of Denmark’s Galiard
Flow my tears

Henry Purcell:   
Abdelazar suite.
The Sailor’s song
The Sailor’s dance
Chaconne I g mol
Music for a while
The fairy queen suite
Beauty thou scene of love

G.F. Händel.      
Passacaglia
“Semplicetto” fra Alcina
Concert grosso, opus 6 nr. 2


Læs mere om rabatter og fordele her:
Kammerklubben

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.