Daniel Barenboim & Staatskapelle Berlin

Glæd dig til en klassisk koncertoplevelse i den absolutte superliga, når den verdensberømte pianist og dirigent, Daniel Barenboim, og Staatskapelle Berlin gæster Musikkens Hus for første gang.

MH 1080X1920 (36)
Se spilletider
DKK 500 - 800
Køb billet

Der er lagt op til en klassisk musikoplevelse ud over det sædvanlige, når argentinsk-israelske Daniel Barenboim og et af verdens ældste orkestre med godt 450 års tradition på bagen, Staatskapelle Berlin, giver koncert i de smukke rammer i Musikkens Hus.

Førstnævnte var bare syv år gammel, da han gav sin første offentlige koncert i fødebyen, Buenos Aires. I dag betegnes han som en af verdens førende pianister og dirigenter, og nu kan du se frem til at opleve den prisvindende kunstner samt det anerkendte Staatskapelle Berlin i allerførste parket, når de sammen indtager Koncertsalen til efteråret med et prægtigt program.

Om Daniel Barenboim
Daniel Barenboim blev født i Buenos Aires i 1942, hvor han i en alder af fem år fik de første klavertimer af sin mor. Allerede som 7-årig gav Barenboim sin første offentlige koncert i den argentinske hovedstad, inden han få år senere flyttede til Israel med sine forældre. Herefter fulgte Daniel Barenboims internationale debut med koncerter i både Wien og Rom samt optrædener i Paris (1955), London (1956) og New York (1957) under ingen ringere end den engelske dirigent, Leopold Stokowski.

Lige siden sin dirigentdebut i 1967 i London med Philharmonia Orchestra har Daniel Barenboim været særdeles efterspurgt hos førende orkestre i hele verden, og den i dag 79-årige Barenboim kan bryste sig af blandt andet at have været chefdirigent for Orchestre de Paris (1975-1989) samt musikchef for Chicago Symphony Orchestra (1991-2006). I forbindelse med hans afgang med sidstnævnte udnævnte orkestrets musikere Daniel Barenboim til æresdirigent for livet, ligesom det tyske orkester, Staatskapelle Berlin, udråbte ham til chefdirigent for livstid i 2000. Dette er blot få af mange anerkendelser, som den argentinsk-israelske pianist og dirigent har modtaget gennem en beundringsværdig karriere, der ligeledes har kastet et udtal af priser af sig.

Om Staatskapelle Berlin
Med godt 450 års tradition er Staatskapelle Berlin, der blev grundlagt i 1570, et af de ældste orkestre i verden. Oprindeligt fungerede Staatskapelle Berlin som hoforkester for kurfyrste Joachim II af Brandenburg, inden det udvidede sit ensemble i forbindelse med opførelsen af ​​Den Kongelige Hofopera. Lige siden har Staatskapelle Berlin været tæt knyttet til Staatsoper Unter den Linden, hvor flere store musikalske personligheder, heriblandt, Gaspare Spontini, Felix Mendelssohn Bartholdy, Giacomo Meyerbeer og Richard Strauss, har dirigeret orkestret gennem tiden.

Siden 1992 har Daniel Barenboim været Staatskapelle Berlins generelle musikchef, og orkestret rangerer i dag højt på den internationale scene på baggrund af optrædener i store dele af Europa samt i Israel, Fjernøsten og Nord- og Sydamerika. Blandt disse optrædener kan her nævnes mindeværdige fremførelser af Beethovens symfonier og klaverkoncerter i Wien, Paris, London, New York og Tokyo samt Schumanns og Brahms' symfonicyklusser og opførelsen af Wagners "Ring" under Proms i London i sommeren 2013. Senest har Staatskapelle Berlins blandt andet udgivet et Greatest Recordings-album under ledelse af berømte dirigenter i forbindelse med orkestrets imponerende 450 års-fødselsdag, der markerer en lang og rig historie.

Program
Johannes Brahms: Symfoni nr. 3 i F-dur, op. 90
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4 i e-mol, op. 98

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.