Schumann & Schubert

Musikkens mangfoldighed

MH 1080X1920 AIDA (3)
Se spilletider
DKK 235 - 305
Køb billet

Schumann havde igennem sit korte og intense liv et omskifteligt sind, der ofte svingede fra euforisk lykke til dyb depression. Denne indre sjælelige kamp kommer ofte til udtryk i Schumanns musik, og da han i 1850 i løbet af kun 14 dage komponerede sin cellokoncert, var det én af hans lykkelige perioder. Han var lige blevet udnævnt som musikdirektør i Düsseldorf og var fyldt med håb og tro på fremtiden, men skyggerne er også til stede i denne dramatiske koncert.

Koncerten indledes med Mendelssohns fantastiske ouverture, Hebriderne, der blev komponeret under de indtryk, som Mendelssohn fik under sin dramatiske sørejse på hebriderne. Musikken indeholder det hele fra den mystiske tåge til det oprørte hav alt sammen udtrykt gennem gribende melodier og harmonier.

I sine levetid stod Schubert i skyggen af Beethoven, og især Schuberts symfonier nåede ikke at få anerkendelse i samtiden. Et af Schuberts ubetingede mesterværker, den store C-dur symfoni, blev, så vidt man ved, ikke opført i Schuberts egen tid, men partituret kom ad omveje Schumann i hænde. Han blev yderst begejstret for dette unikke værk, priste det for sin  “... Guddommelige længde” og siden har symfonien begejstret publikum med sine smukke og indsmigrende melodier.

Program:
Mendelssohn: Hebriderne – koncertouverture (I Fingals hule)
Schumann: Koncert for cello og orkester
--
Schubert: Symfoni nr. 9 i C-dur “Den store”

Koncertpakke - spar 25%
Opnå rabat, når du bestiller billet til minimum fem symfoniske koncerter. Du vælger selv, hvilke ud af de 17 symfoniske koncerter du vil overvære, og får 25% i rabat på købet - uanset hvor mange I er.  Koncerterne skal blot bestilles på én gang via din Ticketmaster profil. Køber du efterfølgende flere billetter til vores symfoniske koncerter, får du stadig 25% på disse. Sammensæt din koncertpakke her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.