Balstyrko

Oplev et blandingsgods af tilbagelænet trip hop, traditionel dansk visesang og esoterisk lyrik, når Balstyrko d. 19. februar giver koncert på scenen i Koncertsalen. Til lejligheden har den københavnske trio allieret sig med et stærkt musikalsk hold bestående af violinist Davide Rossi, trommeslager Jesper Elnegaard, Jakob Falgren på bas og Mads Hyhne på trombone.

MH 1080X1920 (1)
Se spilletider
DKK 325
Køb billet

Balstyrko er foreningen af de ikoniske musikere Anders Ormen, Ane Trolle og Blæs Bukki. I tilblivelsen af albummet Jagten Paa Noget skabte gruppen en hjemmelavet lyd, som det danske publikum aldrig havde hørt før. Det anmelderroste album er blevet en dansk nyklassiker, der ikke er bundet til en bestemt tid eller generation, men som udsender en universel og balstyrisk stemning. Sangene fra albummet voksede med lynets hast ud af det snævre undergrundsformat og bredte sig til radio samt TV, hvor Balstyrko fortsat rumsterer.

I deres musik blander Balstyrko tilbagelænet trip hop med traditionel, dansk visesang, og den esoteriske lyrik holdes flyvende af energiske, underliggende reggaerytmer. I et sommerhus ved Vesterhavet skrev og komponerede Balstyrko i løbet af tre år uforglemmelige numre såsom Intet Stopper Helt, Roennebaer og Kaffe MDMA, hvilke hver især kradser op i dagligdagens eksistentielle patina. De indeholder både traditionelle arrangementer og impulsive feltoptagelser fra hverdagen: Kødsovs, der koger på et komfur, ild i brændeovnen og et æggeurs monotone tikken. Med andre ord er albummet et sydende sammenkog af flyvske storbystrofer og ustressede sommerhusvibes.

Mens lyden af Balstyrko begyndte at leve sin egen frie, uafhængige tilværelse i medierne, afbrød gruppen samarbejdet for at fokusere på egne projekter. Men 2021 bliver året, hvor de på ny blev forenet på scenen i en hyldest til deres sagnomspundne projekt fra slut 00’erne, og nu genopstår de med en ustyrlig energi som et fortidsvæsen, der nægter at erklære sig selv for uddød.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.