Hugo Helmig

I forbindelse med en større danmarksturne lægger Hugo Helmig torsdag d. 28. oktober vejen forbi Musikkens Hus, hvor han vil give koncert i Intimsalen.

Mh Hugohelmig 1920X870
Se spilletider
DKK 275

Aflyst
Vi må med stor beklagelse meddele, at Hugo Helmig desværre har valgt at aflyse sin turné og dermed også sin koncert i Musikkens Hus d. 28. oktober. 

Hugo Helmig udtaler: ”Jeg må indse, at selv om jeg lykkedes med at komme helt ud af mit misbrug, så har jeg ikke fået kontrol med den angst, der fik mig ud i misbruget. Angsten er lige nu så voldsom, at jeg på ingen måde kan gennemføre min planlagte turné, og jeg har også indset, at jeg må stoppe karrieren helt, hvis jeg skal have fikset det, der er gået i stykker inden i mig. Jeg ved, at jeg skuffer fans, mit band og alle dem, der arbejder med mig, men jeg føler ikke, at jeg har noget valg. Lige nu må jeg ofre det, jeg holder allermest af, nemlig musikken.” 

Det betyder, at den lange Danmarksturné, som han netop har taget hul på, er aflyst, og at den kommende musikudgivelse af ”LULU Vol. 3” ikke bliver til noget. Alt lukkes ned på ubestemt tid, og det er på nuværende tidspunkt ikke sikkert, at Hugo vender tilbage til musikken.

Alle billethavere er blevet kontaktet direkte på mail med information om refundering. Vi beklager den skuffelse, som aflysningen medfører. Vi ønsker Hugo god bedring.

Tusind tak for din forståelse og på gensyn.

Om koncerten
Tilbage i april udgav Hugo Helmig ep'en LULU Vol.2, som er en opfølger til sidste års anmelderroste LULU Vol.1. Begge minialbum tager udgangspunkt i en mørk tid i den 23-åriges singer-songwriters liv, og særligt LULU Vol.1 viste en mere ærlig og ikke mindst skrøbelig sangskrivning end tidligere set. Indholdet på den opfølgende ep er en blanding af melankoli og latinoflirteri og indeholder blandt andet numrene Bad Timing, Wake Up og She’s Still Dancing.

Lulu er det kælenavn, som hans mor gav den aarhusianske hitmager som barn, og for hovedpersonen selv er det forbundet med både nærhed, kærlighed og tillid. Efter en stor deroute i 2019 med blandt andet misbrugsproblemer, hvilket dengang resulterede i aflyste koncerter og en depression, blev sangskrivningen det, der i slutningen af 2019 samt i starten af 2020 hjalp Hugo Helmig ud på den anden side. I den forbindelse navngav han projektet Lulu for at holde sig fast i processen og for at turde vise nye og mere sårbare sider af sig selv. Projektet kommer i alt til at bestå af tre ep'er, hvoraf to af dem nu er udgivet, mens den tredje forventes at se dagens lys i slutningen af dette år.

Hugo Helmig debuterede tilbage i 2017 med singlen, Please Don't Lie, der endte med at blive den mest spillede danske sang i radioen herhjemme. Det efterfølgende år udgav han ep'en, Promise, som blandt andet GAFFA gav fem stjerner og kaldt catchy og velproduceret.

Support: BEINIR
På en lille bitte ø et sted i det store Atlanterhav, er 20-årige BEINIR vokset op. Nærmere bestemt Saltangará på Færøerne, en stille by der rummer en særlig smuk natur og fred med dets kun 1000 indbyggere.

I starten af 2021 var BEINIR med som feature på sangen ”I’m Not Crying, You Are” fra Dopha’s debutalbum, der er blevet varmt modtaget i både Danmark og Tyskland, hvor den med det samme blev samlet op som ’Single of The Week’ på RTL Radio.

BEINIR’s egne sange er pakket med energi, svingende rytmer og attraktiv, men spydig lyrik om personlige fortællinger. Sangene rummer en dybe, der beskriver følelsen af at være ung og fortabt i søgen efter sin tilværelse.

BEINIR søger inspiration i forbilleder som Ed Sheeran, Outkast og Bon Iver, der har givet ham både udlængsel og store drømme, men han har formået at forankre det i sit eget skandinaviske udtryk og univers. Dét bliver også eksekveret live, hvor han for nyligt fik flotte anmeldelser fra sin koncert på Uhørt:

”Ind på scenen, helt alene, træder færøske Beinir ind med sin guitar og begynder det, der bliver en af lørdagens allerbedste koncerter [..]. Med imponerende guitarspil og en drum-pedal fyldte Beinir Skatescenen ud med sin vanvittige sangstemme og velskrevne numre.”
– Bands of Tomorrow (4,5 ud af 5 stjerner)

En talentfuld kunstner med stort potentiale” – GAFFA (4 ud af 6 stjerner)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.