Musikkens Beat præsenterer: Brimheim & Rebecca Lou

Rebecca Lou har slået sit navn fast på den danske musikscene med højoktan og slagkraftig rockmusik, og lørdag 5. marts 2022 indtager hun Intimsalens scene i forbindelse med en dobbeltkoncert med den dansk-færøske singer-songwriter Brimheim, der ligesom førstnævnte buldrer derudaf.

MH 1750X1250
Se spilletider
DKK 200
Køb billet

At rockens vildskab ikke kan forenes med popmusikkens iørefaldende kækhed, er en sejlivet og helt forkert myte. Det er Rebecca Lou det endegyldige bevis på, og hun er både garant for smadret punk med alt, hvad det indebærer af læderjakker og dommedagsguitar, ligesom hun omvendt også er leveringsdygtig i vemodige akkorder, melodier og tekster, der sætter sig fast i din hjerne som den mest insisterende popsang.

- Jeg elsker rockmusik, og det er en kæmpe del af mig, men jeg har også et kæmpe pophjerte. Jeg kan godt lide det storladne og den gode melodi, og så er historien i sangen enormt vigtig for mig, lyder det fra den danske sangerinde.

Rebecca Lous store musikalske diversitet kommer blandt andet til udtryk på hendes nyeste album, Heavy Metal Feelings, fra oktober 2021. Her er de forvrængede guitarer og hårdtpumpede trommer delvist er erstattet med keyboards og elektroniske trommer, og musikken er lige så tæt på pop som punk. Dog er det langt fra alle kanter, som rock-rebellen har fået slebet af, samtidig med at hendes sprøde vokal fortsat kommer til sin ret, og det nye, anmelderroste album danner blandt andet udgangspunkt for forårets dobbeltkoncert i Intimsalen.

Ud over Rebecca Lous optræden byder aftenen på koncert med Brimheim. Den dansk-færøske singer-songwriter, hvis borgerlige navn er Helena Heinesen Rebensdorff, er et nyere navn på den danske musikscene, men har allerede optrådt ved en lang række alternative festivalarrangementer, herunder Roskilde Festivals Summer Days og GAFFA på Græs.

Som en krydsning mellem PJ Harvey og Caroline Polachek besidder hun et følelsesmæssigt mørke og en rocket mystik, der bliver løftet af poppens fængslende omkvæd og enkle melodier. Teksterne er ængstelige og emmer af eksistentiel forvirring og sårbarhed, mens melankolien omvendt omfavnes af både humor og håb.

Brimheim udgav sin debut-EP Myself Misspelled i efteråret 2020 og høstede store roser fra adskillige danske medier og dagblade. Singlen Exquisite Bliss blev desuden Ugens Uundgåelige på P3 og fik plads på top track-listen hos Soundvenue, der desuden udnævnte Brimheim til en af årets springere. 2020 var samtidig året, hvor blev Brimheim blev nomineret til den danske kritikerpris, Steppeulven, i kategorien Årets håb.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.