Åbningsdebat: Er demokratiet i krise?

Clement Kjersgaard udfordrer et bredt panel bestående af stemmer fra den politiske scene, videnskaben og medierne på scenen i Koncertsalen i Musikkens Hus: Merete Riisager, Vincent Hendricks, Geeti Amiri, Niels Jespersen, Mikkel Andersson og Jakob Nielsen.

DG Hjemmeisde (2)
Se spilletider
Afholdt

Om Merete Riisager
Debattør, tidl. undervisningsminister, fhv. medlem af Folketinget og undervisningsminister, LA, rådgivende bestyrelsesmedlem, Ideas Beyond Borders, Uddannet cand.mag.pæd. Københavns Universitet.

Om Vincent Hendricks
Dr.phil., ph.d., professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en række bøger, herunder blandt andet ”Spræng boblen”, ”Fake News”, ”Kæmp for Kloden”, ”Os og dem”, og er en afholdt foredragsholder. Han er prismodtager af Videnskabsministeriets EliteForsk-pris, Roskilde Festivalens Eliteforskerpris, Choice Magazine Outstanding Title Award samt Rosenkjærprisen.

Om Niels Jespersen
Ny chefredaktør på netavisen Pio, debattør, klummeskribent, forfatter og Afghanistan veteran. Siden 2011 har han arbejdet som analytiker i Forsvaret sideløbende med sit virke som debattør og klummeskribent i aviser, radio og tv. Desuden er han medlem af Socialdemokratiet. Sammen med journalist Mikkel Andersson har han skrevet bogen ’Eksperimentet, der slog fejl - Status over 35 års dansk asylpolitik’

Om Geeti Amiri
Geeti Amiri er en dansk debattør med speciel fokus på den nydanske kvindekamp. Hun er af den overbevisning, at mange nydanskere sidder fast i forstokkede og kvindeundertrykkende værdisæt. Hun begyndte at blogge på Berlingskes Politiko, og siden november 2015 har hun været blogger hos Ekstra Bladet.

Om Mikkel Andersson
Chefredaktør på Kontrast – Danmarks borgerlige medie, uddannet journalist, debattør og satiriker. Han har tidligere været klummeskribent for Politiken og anmelder for Jyllands-Posten og har siden 2015 været tilknyttet Berlingske som kommentator, anmelder og journalist. Andersson har desuden været vært på mediemagasinet Q&A på Radio24syv, og han var i 2010 med til at grundlægge den satiriske netavis RokokoPosten.

Om Jakob Nielsen
Chefredaktør på Altinget.dk og mm.dk. Har arbejdet som journalist siden 1998 og i mange år været ansat på Politiken - både som korrespondent i Bruxelles og USA, som indlandsredaktør og som indlandsredaktør. I 2015 blev han redaktionschef for Politikens netavis og i 2017 blev han ansvarshavende chefredaktør for Altinget.dk. Han har desuden skrevet flere bøger - blandt andet en biografi om Helle Thorning Schmidt: Helle for magten i 2007.

Om Demokratiets Genklang

I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vil du være med i debatten?
Stil dit spørgsmål til paneldeltagerne på Facebook, Twitter eller send en e-mail til Genklang@musikkenshus.dk.

Clement Kjersgaard er moderator og han vil løbende tage publikums spørgsmål op og udfordre paneldeltagerne. Ordet er dit!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.