Søndagsforedrag: Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser. Oplev ham solo under Demokratiets Genklang i Koncertsalen i Musikkens Hus.

Svendbrinkmann 875X720
Se spilletider
Afholdt

Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Om Svend Brinkmann
Professor i psykologi på Aalborg Universitet siden 2009, fhv. professor på Universitetet i Bergen, Norge. Hans forskningsinteresser omfatter psykologiens filosofi, moralpsykologi, etik og kulturkritik. Forfatter og prismodtager af flere priser, bl.a. DR's formidlingspris, Rosenkjærprisen samt Gyldendals formidlingspris, han er skribent, anmelder for Politiken og vært på bl.a. "Brinkmann på P1" og "Brinkmanns briks".

Om foredraget
Selvudvikling har længe været et kulturelt omdrejningspunkt, hvor det populært sagt har handlet om at blive ”den bedste udgave af sig selv”. I foredraget her introducerer Svend Brinkmann et dannelsesbegreb, der kan fungere som modvægt til denne idé. Dannelse handler om noget alment, om at blive menneske i fællesskab med andre mennesker. Men dette dannelsesbegreb forudsætter først, at vi har en begrundet ide om, hvad det alment menneskelige er - og dernæst: At vi forsvarer dét overfor en teknologisk udvikling, hvor mennesket søges optimeret både psykologisk, medicinsk, neurologisk og digitalt.

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.