Spørg ministeren - med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen

Danmarks nyligt udnævnte kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, kommer til Demokratiets Genklang den 5.-6. september.

DG Hjemmeisde Halsboe
Se spilletider
Afholdt

Hvad vil Danmarks nye kulturminister? Det vil spørgsmål fra publikum i salen og videoklip med spørgsmål fra inviterede gæster afsløre! Samtalen vil som udgangspunkt omhandle den brede kulturpolitik, medieforlaget og balancen mellem land og by. Til samtalen Spørg ministeren mandag den 6. september kl. 10.15 i Speakers Corner vil Clement Kjersgaard være ordstyrer.

Hvad vil du gerne spørge ministeren om? 
Stil dit spørgsmål til paneldeltagerne på FacebookTwitter eller send en e-mail til Genklang@musikkenshus.dk.

Clement Kjersgaard er moderator og han vil løbende tage publikums spørgsmål op og udfordre paneldeltagerne. Ordet er dit!

Om Ane Halsboe-Jørgensen
Ane Halsboe-Jørgensen er socialdemokratisk kultur- og kirkeminister. Halsboe-Jørgensen blev valgt i Nordjyllands Storkreds ved folketingsvalget i 2011. Hun har været medlem af Socialdemokratiet siden 1998. Hun har siden da været børneordfører, formand for Folketingets udenrigsudvalg samt medlem af finans-, skatte og beskæftigelsesudvalget. I Regeringen Mette Frederiksen var hun udpeget til uddannelses- og forskningsminister indtil 16. august 2021, hvor hendes nye titel som kirke- og kulturminister blev givet. 

Vi har savnet kulturen under corona
"Jeg er simpelthen så stolt over at skulle stå i spidsen for kulturen, der er en af de allervigtigste grundpiller for vores demokrati og en helt unik samlende kraft for vores fællesskab. Vi har savnet kulturen under corona, og vi er desværre ikke helt igennem krisen endnu. Men krisen har i dén grad vist os værdien af kulturen, og den store lyst til at deltage og opleve skal vi gribe.”

”Vi skal også have indgået et nyt medieforlig og fortsætte arbejdet med at håndtere de udfordringer, tech-giganterne skaber for vores samfund, og den offentlige samtale, blandt andet med en for hård tone på de sociale medier. Jeg brænder for at skabe større lighed i samfundet, og det gælder også på kulturområdet, hvor vi skal have flere med i vores fantastiske kultur-, idræts- og foreningsliv. Jeg glæder mig til at komme i dialog med alle dele af kulturlivet i den kommende tid."

Om Demokratiets Genklang
I løbet af de to dage Demokratiets Genklang varer, vil der være minikoncerter og talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi og solister fra Aalborg Symfoniorkester.

Der vil være kunstudstillinger af Peter Max-Jacobsen, Noelia Mora Solvez, Kamilla Mez, Jens Galschiøt, PixlArt, Paula Kaniewska, Bit Vejle og Museum for Papirkunst. Kristian von Hornsleth maler live.

Du kan møde det bæredygtige tøjmærke ELSK og købe en unik t-shirt til minde om det ansvar vi alle har for demokratiet, for klimaet og for fremtiden.

Køb t-shirten her – sælges i et begrænset oplag.

Se hele programmet for Demokraties Genklang her

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.