Brahms & Dvořák

Media 1702 Profilbillede Nam
Se spilletider
Køb billet

Populær violinkoncert

Danske Alva Holm var bare 16 år, da hun debuterede med Göteborg Symfoniorkester i Carl Nielsens krævende violinkoncert og vandt førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnepriset. Siden er opgaver og priser strømmet ind, og nu skal hun folde sig ud i et af violinrepertoirets helt store koncerter – Brahms populære Violinkoncert.

Han komponerede værket til sin gode ven og en af tidens største violinvirtuoser Joseph Joachim. Koncerten er stort anlagt – symfonisk i sit udtryk og viser Brahms fabelagtige evne til at orkestrere samspillet mellem solist og orkester. Anden sats indledes med en smuk solo for obo, og flere af samtidens store violinister nægtede at spille koncerten, fordi de ikke ville stå i skyggen af oboen.

María Huld Markan Sigfúsdóttir er en ung islandsk komponist og violinist, som de senere år har gjort sig bemærket på den internationale musikscene. Værket Oceans er en fascinerende klanglig rejse, hvor musikken forløber i lange linjer og med brede temaer. Det er med på albummet Concurrence med Iceland Symphony Orchestra og Daníel Bjarnason – et album, som var med på New York Times top 25-liste over de bedste klassiske albums i 2019, og som også blev nomineret til en Grammy i 2021.

Koncerten rundes af med Dvořáks varme og lyriske Symfoni
1. 8, hvor musikken tydeligt er inspireret af den skønne bøhmiske natur og folkemusik.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Johannes Brahms: Violinkoncert
Pause
María Huld Markan Sigfúsdóttir: Oceans
Antonín Dvořák: Symfoni nr. 8

Få rabat

Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.