Musikkens Hus' historie og arkitektur

Historien om Musikkens Hus er historien om lokale ildsjæle og en ukuelig vilje og passion for realiseringen af Nordjyllands musikalske samlingspunkt.

Musikhusets Venner
Allerede i 1982 begynder tanken om et nyt musikmekka i Aalborg at spire, og fire år senere opstår foreningen Musikhusets Venner.

Drømmen er et musikhus for kunst, kultur, erhvervsliv, forskning og uddannelse, og idéen vækker med årene glæde hos både de lokale politikere og erhvervslivet, hvor særligt Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond melder tidlig opbakning.

Komitéen til Rejsningen af Musikkens Hus i Nordjylland
Direktørerne for de to fonde, Ole Jørgensen og Ole Sørensen, etablerer sammen med N.K. Strøyberg Komitéen til Rejsningen af Musikkens Hus i Nordjylland.

Fra 2001 til 2006 indsamler komitéen private midler for 72 millioner kroner, som takket være renter bliver til over 87 millioner kroner med tiden.

De indsamlede midler er nok til, at Aalborg Kommune og det daværende Nordjyllands Amt vil støtte projektet. I samme periode etableres et udslagsgivende samarbejde med Realdania, som d. 20. december 2006 tilbyder at gå ind med de nødvendige finansielle ressourcer og påtage sig hovedansvaret for at realisere byggeriet.

Læs mere om historien

COOP HIMMELB(L)AU og Artec
Efter en international, indbudt projektkonkurrence vælges COOP HIMMELB(L)AU med professor og arkitekt Wolf D. Prix i spidsen til at tegne Musikkens Hus.

Det østrigske arkitektfirma har sat aftryk over hele verden med sin fremadskuende og skulpturelle arkitektur, og i samarbejde med akustikkens mester, Artec Consultants Inc. fra New York, skabes det Musikkens Hus, vi kender i dag.

D. 31. maj 2010 tages de første spadestik, og d. 29. marts 2014 åbner Musikkens Hus endelig for offentligheden. Et ungt musikhus med stærke, visionære rødder.

Læs mere om arkitekturen

Historie 1400X1400